Miksi MOOC ohjelmointi kurssi?

Jos ohjelmointi on ohjelmien tekoa, ja ohjelmien tarkoitus on nopeuttaa kanssakäymistä tietokoneiden kanssa, miksi kenenkään pitäisi osata jotain ohjelmointikieltä? Eikö se riitä, että osaa käyttää ohjelmia? Kannattaako panostaa tuntitolkulla ohjelmoinnin MOOC-kurssiin vain ymmärtääkseen tietokoneiden kieltä?

Ohjelmoija työssään

Uusi työpaikka hakusessa

Ohjelmointikielet ovat monella alalla vaatimuksena työpaikan saannille. IT-ala on ilmiselvä esimerkki, missä erilaiset sertifikaatit ovat tärkeitä. Lisäksi on olemassa monia muitakin aloja, kuten esimerkiksi eri tieteiden alat. Vaikka aikomus ei olisi tulla ohjelmoijaksi, monella alalla pitää osata käyttää koneita, mitä kontrolloidaan ohjelmoimalla. Useimmilla tieteenaloilla tehdään laskentaa ja sitä varten tarvitaan devaus-osaamista.

Hyvistä työpaikoista on monesti kova kilpailu ja vähempikin devaus-osaaminen voi olla ratkaiseva tekijä työpaikan saannissa. Jos pystyt todistetusti päivittämään yrityksellä käytössä olevaa sisällönhallintajärjestelmää, se voi riittää, jos toinen hakija ei sitä osaa tehdä.

Opit ymmärtämään tietokoneita

Kun ymmärrät tietokoneita, ymmärrät mikä on mahdollista tietokoneelle. Esim. voit haaskata tunteja tai päiviä etsien tietoa internetistä. Kun ymmärrät miten tietokone toimii, voit päätellä, että tämän tehtävän tekeminen olisi helppoa tietokoneelle. Jos se on helppoa tietokoneelle, joku on luultavasti tehnyt ohjelman, mikä ratkaisee ongelmasi paljon nopeammin kuin itse tekisit manuaalisesti. Jos ratkaisua ei millään tahdo löytyä, saatat olla sattumalta löytänyt hyvän bisnesidean, jonka voit toteuttaa ohjelmoimalla.

Toinen esimerkki on verkkopalveluissa yleistyneet chatbotit. Kun tiedät mikä ohjelma on, tiedät ettei chat botin kanssa kannata alkaa haastamaan riitaa. Se olisikin turhaa, sillä chatbot on ohjelmoitu vastaamaan tiettyihin asioihin, eikä sillä ole mielipidettä sinusta tai mistään muustakaan asiasta.

Ohjelmointikieli voimaannuttaa

Kun osaat ohjelmoida, pystyt luomaan jotain uutta ja ennennäkemätöntä. Pystyt tyhjästä luomaan jotain, mitä ei aiemmin ollut olemassa. Se voi olla jotain yksinkertaista tai jotain monimutkaista, mutta ohjelmoimisen ei tarvitse olla monimutkaista ollakseen hyödyllistä. Yksinkertainen arkistointiohjelma saattaa säästää työpaikallasi uskomattoman määrän manuaalisen työn tunteja.

Ohjelmointikielen oppiminen opettaa ajattelemaan loogisesti. Mutu-tuntuman tarve vähenee elämässäsi, kun osaa käyttää logiikkaa apuna. Tämä parantaa ongelmanratkaisukykyä ja monimutkaisten prosessien ymmärtämistä.

Aloita Python 3 ohjelmointi

Python on nykyään useimmiten aloittelijoiden käytettämä ohjelmointikieli. Python 3 ohjelmointi on aloittelijalle helppoa, mutta sen oppiminen ei tule olemaan turhaa myöhemmin. Pythonia käytetään verkkosivujen tekoon, tieteelliseen laskentaan, koneoppimiseen, jne jne.

Lopuksi

Jos tarvitsee vielä syitä ohjelmointikielen oppimiseen, on ehkä hyvä miettiä kannattaako ohjelmointikielen oppimiseen sittenkään panostaa. Ohjelmointi ei ole kaikkia varten, mutta ohjelmointi on kuin saisi avaimet uuteen maailmaan ja loputtomaan määrään uusia kokemuksia.