Ravitsemus

Ravitsemus on ruoka-aineisiin kuuluvien materiaalien kulkemista niitä tarvitseville organismeille ja soluille. Yksinkertaisemmin voidaan myös sanoa, että ravitsemus on ruoka-aineiden kuluttamista.

Ravitsemus on erittäin ajankohtainen aihe. Erilaiset ruokavaliot suorastaan pakottavat ruoka-alan ammattilaiset olemaan tietoisia ravitsemuksesta. Esim. Vegaaninen ruokavalio on viime vuosina tullut yhä yleisemmäksi. Jotta vegaanista ruokavaliota noudattavat ihmiset pystyvät saamaan tarvitsemansa ravitsemuksen, pitää ruoka-alan ammattilaisten olla tietoisia kasvipohjaisista ravinteista.

ravinteikas ruoka

Ravitsemussuositukset

Suomessa yleisesti suositaan lautasmallia sen helppouden takia. Ravitsemus on kuitenkin monimutkaisempi asia kuin usein ensin luullaan. Jos haluat oppia mitä muualla maailmalla suositellaan syötävän, tai olet kiinnostunut menemään syvemmälle ravitsemustietämyksen kanssa, kannattaa opiskella ravitsemusta netissä.

Ravitsemustiede

Ravitsemustiede tutkii mikä vaikutus ruoalla on ihmisen hyvinvointiin. Ravitsemustieteen opiskelu on väylä moneen eri ammattiin, ja opiskelusta on apua monessa ammatissa. Ravitsemustiedettä opiskelleet toimivat mm. seuraavissa ammateissa:

  • Kokki
  • Dieettikokki
  • Ravitsemusterapeutti
  • Opettaja
  • Palvelupäällikkö
  • Ja niin edespäin.